Buurtbus Laarbeek

Welkom op de site van Buurtbus Laarbeek


Tarieven

Het tarief van de buurtbus is gelijk aan dat van de stads- en streekbussen in Noord-Brabant.

Als u reist met de buurtbus kunt op twee manieren betalen:

1.   U koopt tegen contante betaling een ritkaartje bij de chauffeur, prijs is vanaf 1 januari 2018 € 3,98. Dit is ongeacht de lengte van de rit. Het is geen retourkaartje!

2.    U reist met gebruikmaking van de OV-chipkaart. Kosten aanschaf € 7,50. Deze kaart blijft 5 jaar geldig. Meer over aanschaf klik HIER. U moet zelf, na aanschaf, een bedrag op de OV chipkaart storten. U kunt alleen reizen met zo’n kaart als daar voldoende saldo opstaat. (minimum bedrag bij inchecken € 4,-). U kunt er saldo opzetten bij een oplaadpunt. (minimum bedrag €10,-). (Meer over opladen klik HIER )

Voltarief op OV chipkaart

Het tarief in 2018 is gelijk aan dat van de stads- en streekbussen in Noord-Brabant, namelijk een basistarief van 90 cent (Bij overstappen binnen 35 min. maar 1x) plus 15,7 cent per gereisde kilometer. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Het voltarief betaalt u met een anonieme OV-chipkaart en met een persoonlijke OV-chipkaart als u geen gebruik kunt maken van leeftijdskorting of dalkorting etc..

Welke kortingen kan ik krijgen met een persoonlijke ov chipkaart:

(Kortingen gelden voor zowel het basistarief (of instaptarief) als voor het km tarief)

a. Leeftijdkorting. Deze korting is 34 %.

Jongeren van 4 t/m 11 jaar en 65 plussers krijgen in Brabant automatisch 34% korting, mits zij reizen met hun persoonlijke OV-chipkaart (= met pasfoto).(geldt niet voor reizen met de NS) Landelijk is dit voor jongeren van 4 t/m 11 jaar en voor 65 +

b. Dalkorting. Deze korting is 40 %

In Noord-Brabant kan iedereen voor € 11,95 per jaar daluurkorting kopen( zie HIER). Deze dalkorting bedraagt 40% op het voltarief en is alleen mogelijk als U in Brabant reist na 09:00 u. (op werkdagen) met uw persoonlijke OV-chipkaart (= met pasfoto).

Deze korting kunt u kopen en wordt na aankoop op uw persoonlijke kaart gezet en is geldig als u op werkdagen na 9:00 uur in de bus stapt en de hele dag op zaterdag en zon en feestdagen, op alle lijndiensten in Brabant.

Deze korting blijft 1 jaar geldig daarna moet u een nieuwe kopen.

Voor een overzicht van alle tarieven klik HIER

Let op: Met een combinatie van leeftijdskorting en dalkorting kunt u tot 60% op een rit besparen. Hier vindt u een rekenhulp om uw ritprijs met of zonder mogelijke kortingen te berekenen