Buurtbus Laarbeek

Welkom op de site van Buurtbus Laarbeek


Tarieven

Het tarief van de buurtbus is gelijk aan dat van de stads- en streekbussen in Noord-Brabant.

Als u reist met de buurtbus kunt op twee manieren betalen:

1.   U koopt tegen contante betaling een ritkaartje bij de chauffeur, prijs is vanaf 1 januari 2020 € 4,38. Dit is ongeacht de lengte van de rit. Het is geen retourkaartje! (Alleen betalen met pin)

2.    U reist met gebruikmaking van de OV-chipkaart. Kosten aanschaf € 7,50. Deze kaart blijft 5 jaar geldig. Meer over aanschaf klik HIER.U moet zelf, na aanschaf, een bedrag op de OV chipkaart storten.U kunt alleen reizen met zo’n kaart als daar voldoende saldo opstaat. (minimum bedrag bij inchecken € 4,-). U kunt er saldo opzetten bij een oplaadpunt. (minimum bedrag €10,-). (Meer over opladen klik HIER)

Voltarief op OV chipkaart

Het tarief in 2020 is gelijk aan dat van de stads- en streekbussen in Noord-Brabant, namelijk een basistarief van 98 cent (Bij overstappen binnen 35 min. maar 1x) plus 17,2 cent per gereisde kilometer. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Het voltarief betaalt u met een anonieme OV-chipkaart en met een persoonlijke OV-chipkaart als u geen gebruik kunt maken van leeftijdskorting of dalkorting etc..

Welke kortingen kan ik krijgen met een persoonlijke ov chipkaart:

(Kortingen gelden voor zowel het basistarief (of instaptarief) als voor het km tarief)

a. Leeftijdkorting. Deze korting is 34 %.

Jongeren van 12 t/m 18 en 65 plussers en kinderen van 4 t/m 11 krijgen in Brabant automatisch 34% korting, mits zij reizen met hun persoonlijke OV-chipkaart (= met pasfoto).(geldt niet voor reizen met de NS)

b. Gratis meereizen van kinderen.

Per betalende reiziger van 12 jaar en ouder die reist op een ov chipkaart, of een dalurendagkaart of een ritkaart, mogen twee kinderen van 4 t/m 11 gratis meereizen. (kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis mee)

c. Dalkorting. Deze korting is 40 %

In Noord-Brabant kan iedereen voor € 13,15 per jaar daluurkorting kopen( zie HIER). Deze dalkorting bedraagt 40% op het voltarief en is alleen mogelijk als U in Brabant reist na 09:00 u. (op werkdagen) met uw persoonlijke OV-chipkaart (= met pasfoto).

Deze korting kunt u kopen en wordt na aankoop op uw persoonlijke kaart gezet en is geldig als u op werkdagen na 9:00 uur in de bus stapt en de hele dag op zaterdag en zon en feestdagen, op alle lijndiensten in Brabant.

Deze korting blijft 1 jaar geldig daarna moet u een nieuwe kopen.

Voor een overzicht van alle tarieven klik HIER

Let op: Met een combinatie van leeftijdskorting en dalkorting kunt u tot 60% op een rit besparen.