Buurtbus Laarbeek

Welkom op de site van Buurtbus Laarbeek

Nieuws


Route Buurtbuslijn 259 in Nuenen per 10 december 2018 aangepast

Met ingang van de nieuwe busdienstregeling in december 2018 gaat buurtbuslijn 259 door de kernen van Gerwen en Nuenen rijden en wordt het busstation in Nuenen het nieuwe eindpunt ( bestemming Stiphout komt hiermede te vervallen).
Het startpunt van deze lijn wordt Piet van Thielplein in Beek en Donk. In feite gaat lijn 259 daarmee de oude route van de voormalige buslijn 21 volgen. In Beek en Donk en Lieshout verandert er verder niets aan de route.
Met name voor de bewoners van Gerwen en Nuenen en de bezoekers aan deze kernen wordt de beschikbaarheid van het openbaar vervoer verbeterd.
Zij kunnen langs deze route overal in en uitstappen mits dit tijdig aan de chauffeur kenbaar wordt gemaakt.
De voordelen van deze aanpassing zijn:
Het verbetert de bereikbaarheid van de kernen van Gerwen en Nuenen voor zowel de bewoners van deze kernen als voor personen die deze kernen willen bezoeken.
Er komt iets meer speling in de rijtijden van onze beide buurtbussen waardoor het minder moeilijk zal zijn op tijd te rijden volgens het rijschema en komt er meer tijd voor een pauze voor de chauffeurs.

Kijk voor nieuwe route en rijtijden hier.

Voor lijn 261(Beek en Donk - Helmond)veranderen alleen de rijtijden. Kijk daarvoor hier.

Wijziging betaling Buurtbus

Vanaf 1 december 2017 kan in alle bussen van Bravo, dus ook in onze buurtbussen alleen nog maar een kaartje (ritkaartje of dagkaartje) gekocht worden met pinpas (eventueel contactloos) of met smartphone.

Contant geld mag de chauffeur niet meer aannemen en er is dus ook geen wisselgeld meer aanwezig in de bus.

Het voorkeurs-syteem blijft natuurlijk de ov-chipkaart.